080924

Hejsan, 

Vi kom på att vi skulle ta oss en titt på generatorn idag när vi inte hade nån MA Diskret på eftermiddan. Hoppas att den funkar bra men alla ytor där kontakt sker var väldigt rostiga så vi har valt att byta alla skor/muttrar/brickor till nya fräscha. Detta har vi valt att göra för att rostiga anläggningsytor ger en mindre area av kontakt(dvs sämre kontakt), och för att vi planerat att testa den inne på fordon nästa onsdag eller i veckan. Vi behöver också kablar i rätt dimension. Just nu har vi bara kvar stumparna kvar för att kunna ersätta med likadan kabel. Vi kommer antagligen behöva ganska lång kabel senare, eftersom vi kommer att montera på någon sorts mast eller stolpe. 

Vi gick iallafall först till el för att kolla om de hade någon kabelsko eller kabel, vilket för mig känns ganska naturligt, el liksom? men deras arbetslag satt i möte och en kille som satt där bara kollade frågande på oss när vi försökte få tag på kabelsko. Vi gjorde ett sista försök att röra oss bort mot fordon o träffade den där skit trevliga läraren från igår(?) och frågade honom. Så vi gick in å letade bland lite reservdelar de hade och visst fanns det skor där och nån bricka och 2 muttrar. Nu har vi iallafall lite, resten får vi väl köpa, tror calle skulle röra sig till byggvaror imorgon och köpa det som var kvar. Men får se. 

Roligt att alla har vart så positiva när man mött dom och frågat om hjälp. Känns gött att ha kommit igång med projektarbetet så tidigt. När vi gjort klart generatortest och fått lite siffror så kan vi börja tänka på resten av konstruktionen och problemlösningen. 

hejdå

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0