090210

Var hos calle igår och hade lite typ "möte". Det var jag och Calle som var där och vi pratade om:

*Ritningar

*Praktisk framställning

*Redovisning

Vi har båda gjort ritningar till de delar vi 3d modellerat. Vi tog och korrekturläste varandras ritningar och påpekade saker som kunde förbättras. Det handlade bla om smartast vyplacering, layoutskisser, svetsningsanvisningar och förteckningar. 
Vi bestämde ett gemensamt ritningshuvud för att få det snyggt och bestämde att vi skall ge ut ritningen i olika versioner. För varje ny version ska vi ha gjort förbättringar. Att ge ut ritningen i olika versioner är också smart eftersom det är så det fungerar på en arbetsplats. Att ge ut i versioner gör det också enkelt att följa arbetet. 

Den praktiska framställningen har visat vara det absolut svåraste i vårt arbete. Anledningen till detta är nog både ekonomisk och arbetsbördan. Den ekonomiska delen ligger i att vi själva måste betala för allt vi skall köpa vilket på ett sätt är kreativt. Detta tvingar oss till att göra lösningar som är realistiska men det gör också att vi hela tiden måste tänkta på vad man kan använda, vilker drar ner effektiviteten. Från början var vi också 4st personer som skulle göra arbetet men tidigt hoppade ju Sebastian av och resten av arbete har mest jag och Calle gjort. Jag har försökt meddela Anders när vi tänkt jobba men om man når fram så har han antingen inte vart anträffbar eller haft något annat han varit tvungen att göra. Men med hjälp av kontakter ska vi försöka så gott det går.

Vi hade tänkt försöka göra ritningarna så pedagogiska som möjligt för att de skall kunna illustrera vårt arbete vid redovisning. Både inför vår kontaktperson och inför projektarbetsdagen. Beslutet är nu också att vi skall bygga en modell 1:2 av vår befintliga ritning. Vi vill bygga en mindre version för att göra det hela proffsigare. Hela bygget är beroende på vad vi kan få tag på för material men målet är att det vi bygger, modellen, skall vara mest i pedagogiskt syfte och ritningen skall vara en ritning för en enkel turbin som alla kan bygga. Modellen och ritningen kommer också skilja sig i detaljer. Då ritningen kommer vara det vi vill uppnå.

Det var allt för idag. Ska ringa Calle nu och höra lite. ciao. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0