090107

Hej, inte skrivit här på ett tag men det är befogat, för de har vart lov! 

Arbetet går trögt, vi skulle arbetat med vinkraftverket alla 3 nån dag på jullovet var bestämt men detta höll ingen. Anders prioriterade att jobba och göra annat och Calle har prioriterat att åka skidor osv. Engagemanget att göra något åt projektarbetet har varit minimalt. 

Enligt vår planering så skall vi nu börja med att bygga produkten, dvs vårat vindkraftverk. Vecka 2. Imorgon är första skoldagen på vecka 2 och vi kommer inte börja då heller. Jag kommer att föreslå en nedskalning av slutprodukten eftersom vi har ont om tid för byggandet. Jag får väl också försöka tjata på dom andra att vi måste ta oss tid och jobba nu, för med ett sånt här projekt går det inte att göra allt sista veckan. Men jag får väl bara hoppas på att de andra tar sig i kragen och engagerar sig lite nu.

Några konstruktiva förslag till arbetet:

Förslag för att minska vikt utan effektförlust i turbinen. Att bygga en ram av stålstänger, med liten diameter och sedan uppfästa segelduk som tar emot vinden istället för plåt. 

Vår bilgenerator kommer inte kunna drivas av turbinen, även om vi har den i befintligt utförande. Vi borde skaffa fram en mindre, med lägre minsta varvtal.

Vi borde skaffa fram en axel och börja jobba fram hur vi skall fixa infästningar etc. 

Vi måste bli klara med en modell. Göra ritning och sedan bestämma oss för att köra på den.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0